груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/810
Title: Антикорупційна діяльність в ЄС та в Україні: порівняльна характеристика
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Негрецький, О. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
корупція
антикорупційна діяльність
спеціалізовані органи антикорупційної діяльності
європейські стандарти
антикорупційна політика
запобігання корупції
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерській роботі надана порівняльна характеристика антикорупційній діяльність в Європейському Союзі та в Україні. Розкрита сутність понять "корупція" та "корупційна діяльність", визначені повноваження спеціалізованих органів антикорупційної діяльності в ЄС та в Україні. Запропонована сучасна класифікація загальних та спеціалізованих органів антикорупційної діяльності з урахуванням реалій антикорупційної політики нашої держави, яка включила і діючи органи (НАБУ), і ті, що тільки почали діяти (Вищий антикорупційний суд України), і ті, створення яких є нагальною потребою і давно запланованими, однак не втіленими по сьогоднішній день (Національне бюро фінансової безпеки України). З'ясовано питання розподілу повноважень між суб'єктами антикорупційної діяльності, запропоновано залишити САП у складі Офісу Генерального прокурора всупереч позиціям окремих науковців та практиків. Обґрунтовано, що, оскільки корупція є багатоаспектним явищем, яке має витоки в економіці, у політиці, правовій сфері, культурі та менталітеті відповідного суспільства, тому і протидія повинна включати комплекс засобів, способів та форм в різних сферах суспільного життя. Запропоновано визначення "антикорупційна діяльність" як діяльність спеціально уповноважених суб'єктів, спрямована на реалізацію антикорупційної політики держави та включає правові, організаційні, фінансові, політичні, ідеологічні та психологічні засоби, спрямовані на виявлення, розслідування, припинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов'язаних з корупцією, профілактика їх, притягнення винних до відповідальності, поновлення законних прав та інтересів фізичних та юридичних осіб. Зроблено висновок про необхідність загальних та спеціальних заходів вдосконалення антикорупційної діяльності в Україні на підставі європейських стандартів.
Description: Негрецький О. С. Антикорупційна діяльність в ЄС та в Україні: порівняльна характеристика : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. С. Негрецький , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/810
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АвторефератНегрецький.pdf360 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.