груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/828
Title: Вдосконалення надання адміністративних послуг органами та підрозділами Державної міграційної служби України
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Щербакова, А. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративна послуга
Державна міграційна служба
електронна черга
Європейські стандарти
сервісна держава
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерській роботі охарактеризовано поняття Державної міграційної служби України її становлення та розвиток, розкрито завдання, функції, та повноваження цього органу виконавчої влади. Узагальнено, що одним із вагоміших здобутків щодо адміністративних послуг у сфері міграційних відносин є прийняття Закону України «Про адміністративні послуги», що закріплює правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. Проаналізовано сутність, ознаки адміністративних послуг, діяльність державного апарату, на задоволення потреб населення в якісному та доступному наданні адміністративних послуг в сфері міграційних правовідносин, перелічено основні нормативні акти, що регламентують порядок їх надання. Запропоновано прийняття єдиного закону, який би унормовував перелік адміністративних послуг, порядок справляння адміністративного збору. Запропоновано визначення поняття «адміністративна послуга у сфері міграційних правовідносин». Відповідно до авторського визначення – це результат здійснення владних повноважень Державною міграційною службою України та його територіальними органами, що здійснюється за заявою фізичної особи і спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи, пов’язаних із в’їздом у країну, виїздом з країни, перебуванням і проживанням на її території. Проведено аналіз деяких адміністративних послуг, що надаються ДМС, проаналізовано нормативну базу та практику її застосування. Запропоновано існуючу класифікацію адміністративних послуг у сфері міграційних правовідносин, яку доповнено ще однією підставою – залежно від правового статусу заявника (послуги, які надаються громадянам та послуги, які надаються іноземцям та особам без громадянства). Визначено недоліки, які стосуються порядку надання адміністративних послуг у сфері міграції, які гальмують розвиток цієї сфери. Визначено позиції щодо підвищення доступності та якості адміністративних послуг у сфері міграції, а також удосконалення окремих аспектів роботи державних службовців у сфері надання адміністративних послуг.
Description: Щербакова А. С. Вдосконалення надання адміністративних послуг органами та підрозділами Державної міграційної служби України : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. С. Щербакова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/828
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Щербакова 640 з.pdf443.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.