груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/830
Title: Державна політика забезпечення реалізації медичної реформи в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Полякова, О. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
медична реформа
державна політика
реформування
децентралізація
фінансові ресурси
медицина
медичні послуги
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що право на охорону здоров’я та медичну допомогу є найважливішим правом громадянина України. Тому прямим і найголовнішим обов’язком держави є піклування про здоров’я людини та забезпечення його охорони згідно з проголошеними у Загальній Декларації прав людини, Європейській соціальній хартії, Міжнародному пакті про економічні, соціальні та культурні права. Державна політика спрямована на якісну та ефективну реалізацію медичної реформи, яка з початку 2017 р. розпочала новий етап, для якого характерними стали: розвиток сімейної медицини, введення референтних цін на ліки для окремих видів хвороб, підвищення якості медичних послуг – один із реальних шляхів виведення даної галузі з глибокої масштабної кризи, оновлення не тільки медичної, але й усієї соціальної та гуманітарної сфери. Актуалізує дослідження також і те, що соціально-політична значущість та економічна вартість індивідуального та суспільного здоров’я, охорона здоров’я громадян вважається однією з найважливіших функцій сучасної держави. В дослідженні проаналізовано нормативно-правову базу реформи охорони здоров’я, висвітлено проблеми функціонування вітчизняної галузі охорони здоров’я в умовах децентралізації на прикладі м. Вознесенськ, здійснено детальний аналіз міжнародного досвіду фінансування реформ в сфері охорони здоров’я, вказано, що стан здоров’я населення є одним з основних показників якості життя, рівня соціально-економічного розвитку суспільства. Здоров’я відноситься до числа основних і незамінних соціальних цінностей, є умовою і передумовою благополуччя і належної якості життя, а також еталоном, мірилом ступеня просування до зменшення бідності, зміцненню соціальної згуртованості та ліквідації дискримінації. Детальний аналіз оцінки реалізації медичної реформи засвідчує успішність результату реалізації медичної реформи на первинній ланці. Опитування, проведене авторкою у м. Вознесенськ та висвітлені всеукраїнські рейтинги все ж свідчать, що більшість лікарів залишились незадоволеними через збільшення паперової роботи, до якої ще додалася робота за комп’ютером, що автоматично не дає змогу якісно виконувати свої обов’язки.
Description: Полякова О. А. Державна політика забезпечення реалізації медичної реформи в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. А. Полякова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/830
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Полякова О.А..pdf376.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.