груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/833
Title: Механізми реформування соціального захисту населення в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Глухова, Н. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
соціальна політика
соціальна держава
децентралізація
місцеве самоврядування
територіальна громада
муніципальна влада
публічна муніципальна влада
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. В магістерської роботі охарактеризована сутність таких немаловажних проблеми, як необхідність і ступінь соціального захисту населення в країнах з перехідною економікою, стан та проблеми соціального захисту населення в Україні, пенсійна реформа та соціальне страхування, обумовлені відсутністю чіткої діючої нормативно-законодавчої бази, недостатністю фінансування й інших труднощів, що позначаються на сформованій політико-соціальній атмосфері, яка формується в ринкових відносинах, що зароджуються, і криміногенній ситуації суспільства, що збільшилася кризою державної влади. Розкрита сутність інституту соціального захисту, як надання кожному члену суспільства, незалежно від соціального походження, національної або расової належності, можливості вільно розвиватися, реалізувати свої здібності. З’ясовано, що соціальний захист – підтримання стабільності в суспільстві, тобто попередження виникнення соціальної напруги, яка виникає у зв'язку з майновою, расовою, культурною, соціальною нерівністю. Обґрунтовано, що на меті соціального захисту, є відновлення духовної сфери людини, а також можливість кожній особистості самостійно задовольнити свої потреби та розв'язати проблеми, які виникають на життєвому шляху. Крім того, що соціальний захист громадян залежить від соціального виховання суспільства настільки, наскільки в ньому домінує думка, що соціальна країна без громадської взаємодопомоги розвиватися не може. Запропоновано визначення поняття «соціальна політика» – один із головних напрямів внутрішньої політики держави, який має забезпечити відтворення тих соціальних ресурсів, з яких вона отримує підтримку, створює передумови для розширеного відтворення своєї діяльності та стабільності соціальної системи. Зроблено висновок, що запровадження нових і вдосконалення діючих соціальних програм дасть можливість оптимізувати управління системою соціального захисту населення на місцевому рівні, забезпечити високу якість та оперативність надання послуг найвразливішим громадянам і сім’ям.
Description: Глухова Н. І. Механізми реформування соціального захисту населення в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. І. Глухова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/833
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Глухова_автореферат.pdf393.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.