груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/840
Title: Організація та планування законотворчого процесу в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шадорська, Л. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
законотворчий процес
законодавча ініціатива
планування законотворчого процесу
комітети Верховної Ради України
Президент України
розгляд законопроектів
прийняття закону
набрання законом чинності
пропозиція вдосконалення законотворчого процесу в Україні
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Законотворчість один із найважливіших напрямів роботи будь-якої держави. Це специфічна робота, яка вимагає особливих знань і умінь в різних галузях права, а інколи і в інших сферах і видах діяльності. Це інтелектуальна діяльність, пов'язана із створенням або зміною існуючих в країні правових норм. Адже за результатами її роботи судять про державу в цілому. Без законотворчості не можливі точні і досконалі рішення з різних правових питань, а без цього, може виникнути велика плутанина в рішенні людських проблем. На сьогоднішній день надзвичайно важливим і актуальним є розгляд питань організації та планування законотворчості, яка розкриває тонкощі теорії і практики законодавчого процесу. Мета дослідження - теоретичне обґрунтування сутності законотворчого процесу як системи, закономірностей його розвитку, шляхів вдосконалення з урахуванням вітчизняного та закордонного досвіду. Для досягнення поставленої мети дослідження сформульовано такі основні завдання: - дослідити сучасний стан законотворчого процесу в Україні, його організаційне та нормативно-правове забезпечення, напрямки розвитку; - виявити фактори, що сприяють забезпеченню системності, стабільності та демократичності законотворчого процесу; - вивчити зарубіжний досвід щодо забезпечення процесу законотворчості; - сформулювати пропозиції щодо системного вдосконалення законотворчого процесу в Україні. Об'єкт дослідження – законотворчий процес як цілісність в єдності його основних складових. Предмет дослідження – процес організації, планування та вдосконалення законотворчості як системного цілого. Наукова новизна дослідження полягає в розробленні теоретико-методичних та практичних рекомендацій, пропозицій щодо шляхів вдосконалення законотворчого процесу України на основі європейського досвіду, які дозволять сформулювати можливі способи вирішення проблем законотворчої діяльності в України.
Description: Шадорська Л. В. Організація та планування законотворчого процесу в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. В. Шадорська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/840
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Шадорська (1).pdf318.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.