груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/854
Title: Організаційно-управлінський конфлікт та його вплив на морально-психологічний клімат установи
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Хріненко, Н. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
конфлікт
організаційний конфлікт
організація
врегулювання конфлікту
типологія конфліктів
управління конфліктами
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеня «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних положень, методичних підходів та практичних засад організаційних конфліктів. У дослідженні розглянуто основні підходи до тлумачення поняття конфлікту, визначено функції та суб’єкти організаційного конфлікту. З’ясовано, що конфлікти є невід'ємною частиною будь-якої організації й виникають з об’єктивних чи суб’єктивних причин. Обґрунтовано, що для виникнення та розвитку конфлікту очевидного значення набуває усвідомлення його причин та глибини відповідними групами людей, які відчувають утиск будь-якого важливого для них інтересу. Але щоб конфлікт став реальністю, необхідна реальна соціальна дія. Виявлено психолого-соціальні умови попередження та успішного розв’язання міжособистісних конфліктів в організації: підвищення конфліктної компетентності особистості, оволодіння системою знань про закономірності сприймання людьми один одного у процесі спілкування, формування уміння адекватно виражати власні емоції та почуття, формування гнучкості у міжособистісній взаємодії, розширення самоусвідомлення. Розроблено та апробовано методичні заходи з формування конфліктної компетентності працівників. Вироблено рекомендації для працівників щодо управління організаційними конфліктами. Зроблено висновок, щ о, якщо проводити з працівниками заходи, то це призведе як до зниження рівня особистісної конфліктності, так і конфліктності в колективі.
Description: Хріненко Н. Г. Організаційно-управлінський конфлікт та його вплив на морально-психологічний клімат установи : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Н. Г. Хріненко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 9 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/854
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хріненко Н.Г. автореферат 649-з.pdf254.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.