груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/979
Title: Лексико-семантичне поле «FEELING» у серіалі «GREY’S ANATOMY» (5-7 сезони)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Матлага, К. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра англійської філології
Корнєва С. Є.
англійська мова
лексико-семантичне поле
ядерна зона
периферійна зона
лексико-тематична група
лексико-семантична група
почуття
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Лексико-семантичне поле – це невід’ємна одиниця будь-якої мови, а його одиниці та обсяг постійно змінюються (за рахунок появи неологізмів та зникнення архаїзмів), саме тому воно потребує постійного дослідження та аналізу складу. Дослідження присвячено визначенню структури лексико-семантичного поля «FEELING» у серiалi «Grey’s Anatomy» (5-7 сезони). У ході роботи з’ясовано історію виникнення поняття «лексико-семантичне поле»; вивчено структуру лексико-семантичного поля в працях лінгвістів; визначено принципи побудови семантичного поля; виокремлено типи лексико-семантичного поля; розглянуто дослідження поняття «почуття» в працях вчених; виділено ядерну та периферійну зони лексико-семантичного поля «FEELING» у серiалi «Grey’s Anatomy» (5-7 сезони); виокремлено лексико-тематичні та лексико-семантичні групи в периферійній зоні лексико-семантичного поля «FEELING». Лексико-семантичне поле «FEELING», як і будь-яке інше лексико-семантичне поле має складну ієрархічну структуру, що утворюється з ядра та периферії, до складу якої входять лексеми з різних частин мови. Аналіз лексико-семантичних полів є важливим для виявлення лінгвістичних основ міжкультурної комунікації, так як поле є головною структурою, яка організовує тезаурус мови. Подальше вивчення лексико-семантичного поля «FEELING» вбачаємо в дослідженні змісту поняття «feeling» на матеріалі сучасних художніх та публіцистичних текстів.
Description: Матлага К. С. Лексико-семантичне поле «FEELING» у серiалi «Grey’s Anatomy» (5-7 сезони) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / К. С. Матлага , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/979
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Матлага автореферат.pdf526.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.