груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1037
Title: «Бот» Макса Кідрука як перший український технотрилер
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Поет, А. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Шестопалова Тетяна Павлівна
технотрилер
Макс Кідрук
фабули технотрилера
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У роботі досліджено таке явище сучасної літератури як технотрилер. Проаналізовано наукові словники та енциклопедії, що дало можливість знайти визначення технотрилера як жанру літератури. Розглянуто праці дослідників жанру, а також інтернет-дописи критиків та фанатів жанру. За виявленими ознаками, характерними для жанрової форми технотрилера виокремлено його у сучасній системі жанрів як самостійну одиницю. Розглянуто постать Макса Кідрука як письменника, популяризатора науки. Наведено приклади його літературних робіт, а також вказано ставлення до сучасної української літератури та місце творчості Кідрука в ній. Проаналізовано роман «Бот» Макса Кідрука як перший твір сучасної української літератури, написаний в жанрі технотрилера. Розглянуто систему персонажів роману, будову композиції, наведено докази у вигляді цитат з книги стосовно ознак технотрилера та наявності їх у тексті. Досліджено фабулу роману «Бот» та виокремлено складники фабули технотрилера, що відносить «Бот» саме до цього жанру. Проаналізовано літературні та соціокультурні фактори жанру технотрилера на прикладі роману «Бот» Макса Кідрука. Досліджено вплив розвитку суспільства на жанр технотрилера та навпаки. На основі досліджень жанрової форми технотрилера наведено власну дефініцю поняття технотрилера як такого.
Description: Поет А. П. «Бот» Макса Кідрука як перший український технотрилер : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / А. П. Поет , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1037
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Поет.pdf207.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.