груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1038
Title: Мотиваційні й демотиваційні постери та меми як соціокультурний феномен сучасного інтернет-середовища
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Самошина, В. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Крутоголова Олена Вікторівна
мем
меметика
креалізований мем
реплікатор
мотиватор
демотива-тор
патерн
іміджборд
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У руслі теми й завдань кваліфікаційного дослідження першочергове місце займають меми, демотиватори та мотиватори як соціокультурний феномен сучасного інтернет-середовища. Послідовне вивчення теоретичних засад цієї проблеми сприяло усвідомленню своєрідності сучасної інтернет-комунікації. Серед мовленнєвих жанрів, динамічний процес становлення яких відбувається в Інтернеті, одним з найбільш поширених у мережі є інтернет-меми та мотиваційні й демотиваційні постери. Дослідниками розроблено різні класифікації мемів та демотиваторів за способом подання та сприйняття інформації, але зважаючи на їхню швидку зміну та їхній швидкий розвиток, ці класифікаційні системи є відкритими. Меми та демотиватори як елементи культури та інформаційні продукти беруть участь у культурному відтворенні: транслюють норми створення соціального порядку на аудиторію; відображають той погляд на світ (та ідеологію відповідно), якого дотримується автор, і транслюють його на аудиторію; не транслюють безпосередньо цінності й соціальні структури, однак вони є продуктами творчості людей, включених у цю структуру, а то й приховано будуть відтворювати їхні цінності та уявлення; вони беруть участь у зміні мови комунікації і створенні нової мов; обмін мемами та демотиваторами створює ілюзії інформування і включення в соціальні зв’язки; меми зберігають і відображають ті реалії, при яких вони були створені; меми та постери транслюють ідеї, норми, світогляд, ідеологію, виробляють та втілюють актуальні смисли, відображають громадську структуру, взаємозв’язки, соціальний досвід і перспективи, вводять модифікації мови й жаргон, організовують дозвілля користувачів.
Description: Самошина В. І. Мотиваційні й демотиваційні постери та меми як соціокультурний феномен сучасного інтернет-середовища : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / В. І. Самошина , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1038
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореф. Самошина.pdf354.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.