груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1091
Title: Удосконалення функціональних можливостей організму масрестлерів різної кваліфікації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Кривуля, Д. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Остапченко Людмила Іванівна
масрестлінг
сила і м'язова витривалість рук
вправи та методи тренування м'язів рук
вис на перекладині, що крутиться навколо своєї осі (ВІСКП)
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – ЧНУ імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. У процесі вивчення наукової та методичної літератури з’ясовано, що особливістю тренування рук масрестлерів є спрямованість на одночасний розвиток таких різних фізичних якостей, як сила і м'язова витривалість рук. Разом з тим виявлено, що для розвитку сили і м'язової витривалості рук кваліфіковані масрестлери використовують обмежений арсенал спеціальних вправ та методів тренування м'язів рук, при цьому відсутні об'єктивні інструменти для оперативного контролю м'язової витривалості рук масрестлерів. Для об'єктивізації, підвищення оперативності оцінки і корекції навантаження запропонований метод контролю м'язової витривалості рук масрестлерів на основі використання тесту (ВІСКП)». Інформативність ВІСКП в масрестлінгу визначили за наявністю залежності між результатами тестів і рівнем спортивної кваліфікації масрестлерів. Розроблено методику розвитку сили і м'язової витривалості рук кваліфікованих масрестлерів з використанням технічних засобів, в основі якої сформульовано вихідні положення: 1) спрямованість на одночасний розвиток сили і м'язової витривалості рук; 2) наявність оперативного і об'єктивного інструменту для контролю; 3) можливість використання методики в змагальному періоді. При розробці змісту тренування спеціальні засоби з використанням розроблених технічних засобів включаються в тренувальний процес у міру підвищення тренованості спортсмена для забезпечення високої тренувального навантаження за рахунок новизни вправ.
Description: Кривуля Д. А. Удосконалення функціональних можливостей організму масрестлерів різної кваліфікації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / Д. А. Кривуля , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1091
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кривуля.pdf319.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.