груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1102
Title: Удосконалення процесу навчання складно-координаційним технічним діям в тхеквондо на етапі початкової підготовки
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Луценко, М. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Берегова Тетяна Володимирівна
удосконалення процесу
навчання складно-координаційним технічним діям
тхеквондо
етап початкової підготовки
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню удосконаленню процесу навчання складно-координаційним технічним діям в тхеквандо на етапі початкової підготовки. Виявлено кінематичні характеристики, що відображають часові параметри кожної фази безопорного технічного дії тхеквондо і кутові параметри основних суглобів тіла. На основі відібраних базових елементів акробатики (перекиди, перекати, колесо, сальто і ін.) І елементів паркуру, виконуваних в безопорному положенні (дроп, cпрін, акурасі, кет лип, тік-так), теоретично розроблений алгоритм застосування даних засобів в процесі технічної та координаційної підготовки юних тхеквондистів. Експериментальна перевірка ефективності застосування підвідних, загально-підготовчих і спеціально-підготовчих вправ при навчанні безопорним складно-координаційним технічним діям тхеквондо юних спортсменів, які впливають на скорочення часу освоєння і підвищення результативності виконання в спортивних поєдинках. Розроблена структура фазового складу безопорний складно-координаційних технічних дій тхеквондо дозволила розширити систему наукових уявлень про техніку спортивних єдиноборств і розширити арсенал комплексів підготовки спортсменів, види спорту яких містять безопорний складно-координовані елементи техніки, за рахунок залучення базових елементів паркуру.
Description: Луценко М. М. Удосконалення процесу навчання складно-координаційним технічним діям в тхеквондо на етапі початкової підготовки : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / М. М. Луценко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1102
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Луценко.pdf330.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.