груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1121
Title: Сучасні напрямки вирішення проблеми корекції маси тіла шляхом використання різних за інтенсивністю та обсягом фізичних навантажень
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Рибчинська, І. Б.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Кочін О. В.
корекція ваги
інтенсивність
обсяг фізичних навантажень
гіподинамія
хронічні захворювання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Диплoмна рoбoта на здoбуття cтупeня магіcтра за cпeціальніcтю 227 – Фізична терапія, ерготерапія. – Чoрнoмoрcький націoнальний унівeрcитeт імeні Пeтра Мoгили. – Микoлаїв, 2020. У рoбoті булo визначено поширеність основних поведінкових факторів ризику у студентів різних вузів в залежності від профілю освіти, гендерної та етнічної приналежності. Показано, що серед студентів медичних інститутів є найбільша кількість студентів, які палять, а також студентів, які страждають гіподинамією, що мають низьку фізичну активність і ознаки центрального ожиріння в порівнянні зі студентами педагогічних і фізкультурних факультетів вищих навчальних закладів. Виявили, що основними факторами, пов'язаними з курінням є: стать, сидячий спосіб життя і рівень фізичної активності в цілому. Показано, що куріння пов'язане з такими параметрами композитного складу тіла, як вміст жирової тканини, активна кістково-м'язова маса, скелетно-м'язова маса, вода і мінеральна маса, а так же більшістю антропометричних показників. Був розроблений спосіб визначення фізичної працездатності студентів з урахуванням ступеня розвитку м'язової маси, аналізу працездатності окремих груп м'язів і функціональних резервів організму, які витрачаються на виконання фізичного навантаження, що дозволяє прогнозувати успішність виконання студентом програми з фізичної культури. Встановлено, що критерієм індивідуальної адаптації студентів до пропонованого фізичного навантаження може бути зміна діастолічного артеріального тиску після виконання комплексного силового вправи у дівчат, а також підвищення відносини пульс / частота дихання в спокої більше 4,5 у всіх студентів, незалежно від гендерної приналежності. Було доведено, що застосування модифікованої методики викладання фізичної культури на основі Аштанга-йоги протягом 6 міс. у осіб з надлишковою масою тіла дозволяє поліпшити адаптацію до фізичного навантаження, знизити масу тіла, а також збільшити рухливість опорно-рухового апарату в поперековій області.
Description: Рибчинська І. Б. Сучасні напрямки вирішення проблеми корекції маси тіла шляхом використання різних за інтенсивністю та обсягом фізичних навантажень : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / І. Б. Рибчинська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1121
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рыбчинская.pdf401.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.