груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1127
Title: Удосконалення системи оцінки фізичної та технічної підготовки в хокеї
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Тетер, С. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Чернозуб Андрій Анатолійович
технічна підготовка
юні спортсмени
хокей з шайбою
рівень підготовленості
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Дипломна робота присвячена проблемі підвищення рівня оцінювання технічної та фізичної підготовленості юних спортсменів у хокеї з шайбою. Метою дослідження було експериментально обґрунтувати систему оцінки технічної та фізичної підготовки хокеїстів. Визначити ефективність запропонованої системи оцінки рівня фізичної та технічної підготовленості в хокеї. На констатувальному етапі дослідження вивчалася структура та зміст технічної підготовки на етапі попередньої базової підготовки, визначався рівень оволодіння технічними елементами юними спортсменами на цьому етапі багаторічної підготовки. Було з’ясовано, що тренувальний процес у цьому віці будується на основі теорії періодизації, на технічну підготовку упродовж року в залежності від приватних завдань відводиться від 15 до 40% часу. Технічна підготовленість хокеїстів згідно з нормативами, указаними в навчальній програмі ДЮСШ, відповідала переважно середньому рівню. В основному експерименті брало участь 20 хокеїстів, що складали контрольну і експериментальну групу. Протягом 12 тижнів вивчався вплив різних методик технічної підготовки на рівень підготовленості юних хокеїстів. Було визначено, що використання в тренувальному процесі поєднання різноманітних методичних прийомів (вправи на гумовому покритті в ковзанах, раціональний розподіл часу на оволодіння технічними прийомами, застосування спеціального інвентарю) значно ефективніше традиційної методики технічної підготовки. Був отриманий статистично достовірний приріст у результатах тестування між експериментальною та контрольною групами за більшістю показників, а також юні спортсмени значно покращили рівень оволодіння технічними прийомами гри в хокей з шайбою.
Description: Тетер С. С. Удосконалення системи оцінки фізичної та технічної підготовки в хокеї : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / С. С. Тетер , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1127
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тетер.pdf305.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.