груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1221
Title: Діяльність Миколаївської міської ради в управління освітою в контексті державних управлінських реформ 1953-1965 років
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Іванова, З. Д.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державні управлінські реформи
реформа освіти
політехнізація навчання
органи управління освітою
заклади та установи освіти
міська рада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерської роботі теоретично розглянуто та практично проаналізовано діяльність Миколаївської міської ради в управління освітою в контексті державних управлінських реформ початку 50-х – середини 60-х років. Розглянутостановище місцевих рад депутатів трудящих у системі державного управління початку 50-х – середини 60-х років. Встановлено передумови, що спричинили певну трансформацію суспільних цінностей, які зумовили зміну вимог суспільства до діяльності загальноосвітньої школи, та стали причиною перебудови усієї системи шкільної освіти, її політехнізації. Розкрито сутність освітньої реформи, яка полягала у перетворенні середньої десятирічної школи в одинадцятирічну і забезпеченні оволодіння учнями шкіл однією з масових робітничих професій. Встановлено, що одночасне проведення освітньої реформи та політехнізації освіти супроводжувалось певними труднощами у організації навчально-виховного процесу та його матеріально-технічного забезпечення. Встановлено, що у ранг державної політики як нормативна установка законодавчого характеру була введена мета всебічного виховання особистості, характерними рисами якої визначалися ідейно-партійні патріотичні якості. Зроблено висновок, що протягом 1953-1965 років процес перебудови системи середньої освіти мав як позитивні, так і негативні наслідки. Обґрунтовано, що позитивний досвід переважав над негативним і вартий використання в системі освіти у теперішній час. Визначено головні тенденції реформування шкільної освіти в контексті інтеграції України у європейський простір. Розроблено практичні рекомендації щодо реформування системи освіти в сучасних умовах на основі уроків 1950-60-х років.
Description: Іванова З. Д. Діяльність Миколаївської міської ради в управління освітою в контексті державних управлінських реформ 1953-1965 років : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / З. Д. Іванова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1221
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ_Іванова.pdf322.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.