груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1340
Title: Лексична стилістика науково-технічних текстів і ії відтворення в перекладах (на матеріалі німецькомовних інструкцій до сільськогосподарської техніки)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Рябінська, А. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра теорії та практики перекладу з німецької мови
Корягіна Альона Юріївна
аграрний дискурс
лексична стилістика
науково-технічний текст
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена лексичній стилістиці науково-технічного тексту та ії відтворенню в перекладах на матеріалі німецькомовних інструкцій до сільськогосподарської техніки. Досліджено науково-технічний текст та інструкцію. Зроблено детальне дослідження лексичної стилістики на матеріалі німецькомовних інструкцій, та виявлено такі особливості як загальновживана лексика в функції термінів, означення в формі дієприкметника, тенденція до застосування модальний дієслів (können, müssen, sollen, dürfen). Особлива увага звертається на аграрний дискурс, котрий раніше не досліджувався з перекладознавчої точки зору та розглядався в контексті науково-технічного стилю.
Description: Рябінська А. А. Лексична стилістика науково-технічних текстів і ії відтворення в перекладах (на матеріалі німецькомовних інструкцій до сільськогосподарської техніки) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / А. А. Рябінська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/1340
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Рябінської А.А.pdf337.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.