груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1491
Title: Стенд дослідження керуємого модуля електроприводу
Other Titles: автореферат кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр», спеціальність 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології»
Authors: Смола, В. С.
Keywords: автореферат
бакалаврська робота
автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології
Трунов О. М.
кроковий двигун
сервопривод
маніпулятор
IoT
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно – інтегровані технології. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2020. Необхідність та реалізація сучасної економічної політики, що формується в умовах четвертої науково-технічної революції та перерозподілу власності кидає виклики суспільству та висуває нові задачі з розвитку автоматизованих виробництв гнучкої перебудови. В умовах не завантаженості існуючих підприємств більшість з них змушені перебудовуватись та орієнтуватись у майбутньому на функціонування як дрібно-серійні виробництва. Досвід світової економіки свідчить, що у таких умовах ефективними стають виробництва ділянки яких організовано як ділянки гнучкої перебудови. Рівень роботизації, механізації, автоматизації яких зростає, а долі ручної праці суттєво скорочено. У зв’язку з цим подальший розвиток економіки визначається у тому числі рівнем автоматизації та впровадження комп’ютерно-інтегрованих технологій. У роботах колективу кафедр АКІТ та КІ ЧНУ ім. Петра Могили, що виконуються останнім часом все більше приділяється уваги розвитку методів керування незахищеними радіо каналами зв’язку. Як засвідчують спроби керування по радіоканалу механізмами, маніпуляторами для розв’язку задач синтезу керуючого впливу декількох взаємодіючих ланок необхідно мати опробуванні моделі окремих відслідковуючих ланок приводу передатні функції яких скориговано. Однак, формування таких моделей і скоригованих передатних функцій ланок вдається здійснювати на спеціальних стендах. Трудомісткість та собівартість робіт таких стендів визначається рівнем інновацій, шляхом впровадження комп’ютерно-інтегрованих технологій та застосування технологій бездротового зв’язку. Робота передбачає пошук та розв’язок означених проблем керування ланкою та формування параметрів коригування відслідковуючих ланок. Пояснювальна записка бакалаврської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, переліку джерел посилання, додатків. У вступі визначається актуальність теми, наведені задачі, які заплановано вирішити для досягнення поставленої мети. У першому розділі розглянуто теоретичні основи кінематики та динаміки маніпуляторів, їх типів та засобів керування. Розглянуто теоретичні засади технології IoT та сфери її використання. У другому розділі було проведено аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку технічних рішень та розроблено блок схему пристрою та було обрано необхідні компоненти. У третьому розділі було розглянуто питання формування коригуючої моделі електродвигуна та розробки коригуючої ланки маніпулятора. У четвертому розділі було досліджено умови роботи користувача ПК при розробці моделі та програмного забезпечення для приладу, а також визначений вплив цих умов на здоров’я та працездатність працівників. Бакалаврська робота містить 78 с. (без додатків), 63 рис., 12 табл., 45 джерел посилання.
Description: Смола В. С. Стенд дослідження керуємого модуля електроприводу : автореф. кваліфік. роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»: спец. 151 « Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології» / В. С. Смола , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1491
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук (ба)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2020_471_Смола_автореферат.pdf371.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.