груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1540
Title: Управління персоналом в силових структурах (на прикладі військоматів)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Матяж, Л. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
персонал
управління персоналом
система управління персоналом
силові структури
збройні сили
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На сьогодні відбуваються суттєві структурні зміни в системі стратегічного управління збройних сил з метою вчасного реагування та нейтралізації потенційних викликів та загроз у сфері військової та держбезпеки, формуючи дієздатні, професійні та мобільні збройні сили. За таких умов важливою є необхідність суттєво вдосконалити роботу з персоналом у збройних силах задля забезпечення якості виконання покладених на них завдань в сучасних умовах. Встановлено, що управління персоналом – це не тільки твердження наказів і вимоги щодо їхнього виконання, хоча і це теж важлива частина кадрової політики, управління персоналом – це невід'ємна частина якісних систем управління організації. А, значить, велику увагу варто приділяти саме якості, як самих співробітників, так і якості самого процесу підбору персоналу. Доведено, що у зв'язку з тим, що на сьогодні військові комісаріати й, відповідно, відділи здійснюють свою діяльність в стані постійного реформування, об'єднання відділів і відділень, зміни завдань і функцій, що призводить до стану невпевненості в завтрашньому дні, напруженої морально-психологічної обстановки в колективі, й, як наслідок, до зниження ефективності функціонування і погіршення якості виконання поставлених завдань. Наголошено на необхідності ведення роботи з прогнозування та планування потреби в кадрових ресурсах, а саме запровадження більш ретельного підходу в питаннях підбору та відбору персоналу, вивчення кандидатів, його морально-ділових якостей під час прийому на роботу і переміщення на більш високі посади. Встановлено необхідність внесення відповідних змін до положень нормативно-правових, програмних та керівних документів щодо питань комплектування збройних сил, управління кар’єрою військовослужбовців та цивільного персоналу, враховуючи набутий досвід проведених етапів мобілізації в нашій державі. Розглянуті проблеми управління персоналом свідчать про необхідність їхнього нагального вирішення й недопущення для повторення, а впоратися з цим можливо лише за наявності хорошого керівника за допомогою теоретичних та практичних заходів та методів. Головною метою управління персоналом – є вмінням ефективно використовувати наявні навички працівників щодо встановлених цілей організації чи установи. Однак при цьому завжди необхідно звертати увагу на створення оптимальних умов праці, забезпечуючи безпеку і збереження здоров'я співробітників та встановлення здорового мікроклімату в колективі.
Description: Матяж Л. О. Управління персоналом в силових структурах (на прикладі військоматів) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Л. О. Матяж , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1540
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Матяж.pdf326.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.