груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1545
Title: Здійснення адміністративних послуг: Європейський досвід та українські реалії
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Дібрівна, І. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
адміністративні послуги
європейський досвід
ЦНАП
стандарти
класифікація
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі на теортичному рівні розкрито важливе наукове питання яке присвячено здійсненню процедури надання адміністративних послуг з урахуванням досвіду країн ЄС. Показано що надання адміністративних послуг потребує вдосконалення інформування та консультування громадян з приводу переліку необхідних документів, кількості примірників і порядку їх засвідчення, адже на попередній стадії адміністративної процедури з урахуванням європейських стандартів інформування та консультування громадян вдасться досягти зменшення помилок у заповненні форм, зменшення кількості відмов у прийнятті документів, а також підвищення показників діяльності адміністративних органів, що є складовою індексів належного урядування. Зроблено аналіз підходів до класифікації адміністративних послуг у європейській та українській адміністративно-правових доктринах який свідчить, що питанню класифікації адміністративних послуг в українській науці адміністративного права приділено увагу в багатьох наукових дослідженнях і запропоновано велике розмаїття підходів до класифікації адміністративних послуг, на відміну від європейської науки адміністративного права, де відповідну класифікацію застосовують в основному для розв’язання практичних проблем залежно від характеру інтересу, для задоволення якого вони надаються: за типом повноважень, відповідно до яких надаються адміністративні послуги; за спрямуванням адміністративних послуг на кінцевий результат; залежно від видів життєвих ситуацій, з якими стикаються споживачі адміністративних послуг. Узагальнено дмку про те що важливе значення для правового регулювання сфери надання адміністративних послуг як у західноєвропейських країнах, так і в Україні має практика Європейського суду справедливості та Європейського суду з прав людини, зокрема, положення щодо можливості судового перегляду актів усіх адміністративних органів, які впливають чи можуть вплинути на права або обов’язки третіх осіб; заборони підміни судовими органами повноважень адміністративних органів; відповідальності держави за шкоду, завдану приватним особам адміністративними органами; права на «законні очікування» приватних осіб у відносинах з органами публічної адміністрації, що рішення такого органу про надання прав приватній особі не буде відкликано чи скасовано цим же органом, тощо.
Description: Дібрівна І. П. Здійснення адміністративних послуг: Європейський досвід та українські реалії : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / І. П. Дібрівна , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1545
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Дібрівна.pdf471.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.