груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1555
Title: Особливості регулювання закупівель лікарських засобів для забезпечення державних потреб
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: П’ятницька, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
лікарські засоби
державний контракт
державні потреби
публічні потреби
державне регулювання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: На сьогодні значна частина країн світу прагне (різними шляхами і з різним успіхом) до загального охоплення населення доступною медичною допомогою, що включає пільгове надання лікарських засобів. В Україні зберігається прийнятий в радянський період підхід до лікарського забезпечення, заснований на пільгах для окремих категорій громадян. Іншими словами, діюча система лікарського забезпечення «доношує» ідеологію, скроєну в країні, яка зникла майже чверть століття тому. Рівень споживання лікарських засобів в Україні нижче, ніж в індустріальних країнах, що не може пояснюватися високими показниками здоров'я населення. Статистика смертності в країні викликає занепокоєння ряду фахівців. Показники смертності включені в якості індикаторів в Стратегію лікарського забезпечення. Права всіх громадян на пільговий доступ до лікарських засобів офіційно не визнані, що йде в розріз з міжнародними угодами про права людини, прийнятими на рівні ООН. У даній сфері не використовується світовий досвід, наприклад, у формі лікарського відшкодування, що входить до складу соціального медичного страхування, або пільгового доступу до основних лікарських засобів в рамках національної лікарської політики. Стратегія лікарського забезпечення складена без врахування рекомендацій ВООЗ. Порядок формування переліку найважливіших препаратів не має аналогів у світовій практиці. Область використання цього основного переліку вкрай обмежена. Порушені вище питання не обговорюються детально ні в пресі, ні на галузевих форумах. Наголошено на необхідності формування основних етапів вдосконалення системи державного регулювання обігу лікарських засобів, котра здатна забезпечити ефективний контроль обсягу і якості витрат на лікарські засоби при збереженні достатніх механізмів регулювання стимулів для постійного припливу на ринок нових інноваційних препаратів.
Description: П’ятницька В. О. Особливості регулювання закупівель лікарських засобів для забезпечення державних потреб : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. О. П'ятницька , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1555
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Пятницька.pdf360.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.