груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1558
Title: Механізми організації пенсійної системи в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гомерський, В. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
пенсійна система
механізми забезпечення
зарубіжний досвід
Пенсійний фонд
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У межах дослідження визначено, що пенсійне забезпечення і страхування є невід’ємними елементами соціального захисту населення кожної сучасної держави, базовою і однією з найбільш найважливіших гарантій стабільного розвитку суспільства. Встановлено, що крім введення накопичувального компонента було вжито заходів щодо скорочення державних витрат на забезпечення пенсійної системи через скасування дострокового виходу на пенсію, скорочення пільгових пенсійних програм, введення додаткових стимулів до оформлення часткової або повної відстрочки пенсійних прав, збільшення пенсійного віку і трудового стажу. Об’єктом дослідження є пенсійна система України. Предметом дослідження є механізми організації пенсійної системи в Україні. В магістерському дослідженні висвітлено сутність та понятійний апарат дослідження пенсійної системи, досліджено світовий досвід здійснення пенсійного забезпечення та можливості його адаптації в Україні, розроблено напрямки удосконалення механізмів організації пенсійної системи в Україні. Зроблено висновок, що пенсійне забезпечення є комплексом законодавчих, економічних, соціальних і морально-психологічних гарантій особам похилого віку, завдяки яким створюються рівні умови для усіх членів суспільства, що забезпечують соціально прийнятну якість їх життя.
Description: Гомерський В. С. Механізми оранізації пенсійної системи в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. С. Гомерський , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1558
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Гомерський.pdf355.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.