груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1571
Title: Механізми державного регулювання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Миколаївській області
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Миронова, О. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
діти-сироти та діти
позбавлені батьківського піклування
соціальний захист
державне регулювання соціального захисту
служби у справах дітей
прийомна сім’я
опікун
дитячий будинок сімейного типу
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В магістерській роботі проведено вивчення та детальний аналіз механізмів державного регулювання з соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на прикладі миколаївської області, а також визначення перспективних напрямків вдосконалення діючих механізмів. Розкрито сутність явища сирітства як об’єкту наукового дослідження та визначити витоки сирітства; проведено дослідження теоретичних поглядів на формування соціальної політики щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; встановлено засади державного регулювання з соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні та країнах Європи; досліджено практику соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Миколаївській області; розроблено рекомендації по вдосконаленню державної системи захисту прав дітей-сиріт і дітей, що залишилися без піклування батьків. Визначено, що в процесі розпочатого процесу деінстітуціоналізаціі сирітства за кордоном змінена вся система соціального захисту дитинства, сформовано позитивну громадську думку, орієнтовану на сімейні форми влаштування дітей. У зв’язку з цим, порушення прав сиріт стала неможливою ні в нормативно-правових актах, ні на рівні масової свідомості. З правового обігу навіть зникло слово «сирота», найбільшого поширення набуло словосполучення «діти, що знаходяться під опікою». Дана категорія включає всіх дітей, які залишилися без батьківського піклування, які потребують піклування з боку держави. Визначено, що служби у справах дітей виконують покладені на них функції та сприяють реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Однак, на сьогодні в умовах проведення реформи децентралізації постала значна проблема реорганізації діючої системи. Утворенням нових укрупнених районів може призвести до певного колапсу, оскільки відповідно до Постанови ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» існуючі зараз 490 райони буд ліквідовано. Разом із цим зміни торкнуться служб у справах дітей в місцевих державних адміністраціях. На органи місцевого самоврядування у перехідний період теж не можна покладатись у повному об’ємі, оскільки не в усіх є подібні структурні підрозділи та загалом можливості забезпечувати таку діяльність.
Description: Миронова О. О. Механізми державного регулювання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Миколаївській області : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О.О. Миронова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1571
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Миронова автореферат.pdf396.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.