груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1581
Title: Руйнування інституційної пам’яті як фактор дестабілізації державної влади (на прикладі судової реформи 2016-2019 років)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Непша, О. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
судова влада
судова реформа
інституційна пам’ять
структура судоустрою
кадрова політика
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Наукова робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі досліджений феномен інституційної пам’яті як базис для стабільного функціонування та наступництва державної влади загалом та судової гілки влади як невіддільної частини державної влади зокрема. Розкрита сутність поняття «інституційна пам’ять», та її співвідношення із організаційною та корпоративною пам’яттю, запропоноване визначення «інституційної пам’яті в судовій системі» та здійснена класифікація її носіїв. Доведено, що структурно-організаційне розбалансування судоустрою та прорахунки в кадровій політиці в 2016-2019 роках мали негативний вплив на збереження інституційної пам’яті в судовій системі, та поставили одну з гілок державної влади на межу функціональної дієздатності. Зроблений висновок, що лише симбіоз структурно-організаційного балансу владної вертикалі та вивіреної кадрової політики і відношення до персоналу стає підґрунтям появи феномену інституційної пам’яті – сукупності переважно складно матеріалізованих знань, вмінь, навичок, цінностей, досвіду, тому тільки їх збереження та передача з обов’язковою модернізацією відповідно до викликів сучасності можуть бути підґрунтям злагодженого функціонування всіх гілок влади та високоефективного публічного управління. Запропонована систематизація шляхів збереження та передачі інституційної пам’яті, до яких віднесені: наставництво, менторство і кадровий резерв, та оцінена можливість їх застосування в судовій владі з огляду на особливості її статусу та функціонування.
Description: Непша О. І. Руйнування інституційної пам’яті як фактор дестабілізації державної влади (на прикладі судової реформи 2016-2019 років : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. І. Непша , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1581
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Непша_АВТОРЕФЕРАТ.pdf353.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.