груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1584
Title: Державна політика у сфері охорони здоров’я України: сучасний стан та напрями її удосконалення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Дем’янов, О. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
державна політика
державна політика у сфері охорони здоров’я
інституційне забезпечення
громадське здоров’я
фармацевтична діяльність
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. Магістерську роботу присвячено дослідженню сучасного стану державної політики у сфері охорони здоров’я України та визначенню напрямів її удосконалення. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень дослідженості теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи узагальнено теоретичні і правові основи державної політики у сфері охорони здоров’я України, а саме: розкрито сутність та визначено загальні засади державної політики у сфері охорони здоров’я; розглянуто нормативно-правову базу державної політики у сфері охорони здоров’я, яка характеризується розрізненістю, суперечністю, дублюванням, нечіткістю нормативних положень, що допускає можливість їх подвійного та неоднорідного тлумачення та ін. Основна частина дослідження присвячена ґрунтовному аналізу окремих напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я України на сучасному етапі. Безпосередньо охарактеризовано інституційне забезпечення державної політики у сфері охорони здоров’я; розглянуто державну політику щодо збереження громадського здоров’я як важливу складову національної безпеки України; окреслено державну політику у сфері фармацевтичної діяльності як сукупність владних дій та управлінських рішень. Наприкінці роботи визначено існуючі проблеми у діючій системі охорони здоров’я України. Сформульовано напрями реформування вітчизняної державної політики у сфері охорони здоров’я у світлі сучасних публічно-управлінських перетворень. А також обґрунтовано необхідність впровадження в Україні позитивного зарубіжного досвіду розробки та реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я.
Description: Дем’янов О. А. Державна політика у сфері охорони здоров’я України: сучасний стан та напрями її удосконалення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. А. Дем'янов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1584
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
АВТОРЕФЕРАТ (Дем’янов ).pdf295.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.