груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1585
Title: Державне регулювання у сфері народної медицини в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Бабін, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
народна медицина
охорона здоров'я
система охорони здоров'я
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі розкрито важливе наукове завдання, зокрема проаналізовано та узагальнено теоретичні джерела щодо виявлення проблем державного регулювання у сфері НМ. Доведено що державне регулювання народної медицини досліджувалось як вітчизняними так і зарубіжними дослідниками, але варто зауважити що і дотепер в Україні існує певна неоднозначність у розумінні щодо підходів у питанні державного регулювання НМ. Обгрунтовано що в нашій державі зроблено низку важливих кроків на шляху об’єднання НМ з офіційною медициною. Серед них варто відзначити створення спеціалізованих навчальних закладів та підрозділів медичного спрямування в яких відбувається поглиблене вивчення НМ, серед таких курсів та навчальних програм можна виділити такі як (гомеопатія, фітотерапія, рефлексотерапія, мануальна терапія та інші). На базі військових лікувальних закладів створено низку кабінетів та центрів лікування та діагностики хвороб методами НМ. Виявлено особливості нормативно-правового та інституційного шляхів забезпечення функціонування НМ в Україні. Проведене дослідження показало що Україна нині перебуває в процесі реформ всієї системи публічного управління, що надто ускладнює процес реформ у СОЗ, реалізація яких не в останню чергу мала би суттєвий практичний вплив на рівень життя населення і обороноздатність країни. Проаналізовано досвід економічно розвинутих країнах світу щодо інтеграції НМ в СОЗ. Аналізуючи міжнародний досвід юридичного регулювання НМ, дійшли висновків що в багатьох країнах, що розвиваються, сьогодні триває перегляд, ставлення громадян до методів НМ, це на сам перед спричинено, природними чинниками, які є основою лікування, безумовну доведеність ефективності багатьох з них, в той же час велике суспільне незадоволення результатами лікування класичною (традиційною) медициною. Розроблено наукову Концепцію державного регулювання НМ в Україні, та запропоновано шляхи вдосконалення нормативно-правової бази щодо діяльності НМ. У процесі виконання даного дослідження визначено основні моменти які інтерпретовані автором у Концепції державного регулювання НМ в Україні. Визначено її мету вона полягає у підвищенні якості правової регламентації НМ, що має сприяти додержанню законності в СОЗ та основні завдання Концепції які полягають у визначенні головних чинників, що впливають на питання нормативно – правового регулювання НМ в Україні.
Description: Бабін А. В. Державне регулювання у сфері народної медицини в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. В. Бабін , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1585
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Бабин.pdf380.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.