груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1594
Title: Публічне управління галузі освіти України в умовах децентралізації (на матеріалах Новоодеського району Миколаївської області)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Залевська, В. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
публічна служба
державна служба
децентралізація
територіальна громада
управління освітою
заклади освіти
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. У магістерській роботі визначено та охарактеризовано проблеми та перспективи утворення та розвитку органів публічного управління галузі освіти в умовах децентралізації на матеріалах Новоодеського району Миколаївської області, надано рекомендації. Проаналізовано зарубіжний досвід організації та функціонування державної служби. Досліджено співвідношення державної та публічної служби в країнах Європейського Союзу та в Україні. Окреслено загальну характеристику публічної служби та її видів. Проаналізовано повноваження органів публічної служби в системі управління освітою на сучасному етапі розвитку держави. Визначено, що згідно чинних на сьогодні Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» всі управлінські повноваження щодо освітньої галузі на місцях передано засновникам закладів. Визначено роль та функції місцевих органів управління освітою в умовах децентралізації в Україні (на прикладі Новоодеського району Миколаївської області). Окреслено виклики та перспективи, які постають в управлінні освітньою галуззю після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року та утворення на території Новоодеського району Миколаївської області Новоодеської ОТГ, Костянтинівської ОТГ, Сухоєланецької ОТГ. Проаналізовано особливості формування системи управління освітою в ОТГ (на прикладі Новоодеського району Миколаївської області). Надано рекомендації щодо виконання у громадах державної політики у галузі освіти, створення належних умов для здобуття громадянами початкової, базової, повної загальної середньої освіти відповідно до освітніх потреб особистості та її індивідуальних здібностей і можливостей, забезпечення дієвого контролю за діяльністю закладів освіти щодо дотримання та виконання ними актів законодавства в галузі освіти.
Description: Залевська В. Ю. Публічне управління галузі освіти України в умовах децентралізації (на матеріалах Новоодеського району Миколаївської області) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. Ю. Залевська , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1594
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат - Залевська.pdf326.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.