груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1600
Title: Формування спроможних територіальних громад в Україні: проблеми та перспективи
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Потішняк, Т. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
децентралізація
місцеве самоврядування
територіальна громада
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2020. В магістерській роботі досліджується виникнення та формування територіальних громад на теренах сучасної України, шляхом аналізу різних наукових праць з цього питання та відповідних історичних документів і правових актів. В магістерської роботі розкрита сутність територіальної громади та спроможної територіальної громади у категоріальному апараті державного управління. Встановлено, що територіальною громадою є сукупність громадян, об’єднаних певною територією, на якій вони проживають, які мають спільні інтереси у вирішенні питань, пов’язаних із проживанням на даній території, та які беруть активну участь у їх вирішенні. Спроможною територіальною громадою є спільнота мешканців, жителів населених пунктів об’єднаних загальними інтересами власного життєзабезпечення, в якій місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурні та кадрові ресурси є достатніми для вирішення її органами місцевого самоврядування питань місцевого значення, передбачених законодавством, в інтересах жителів громади. Розкрито основні конституційно-правові засади територіальної громади. В роботі визначено основні методи та принципи формування спроможних територіальних громад. Охарактеризовано основні нормативно-правові акти, які регулюють формування та функціонування територіальних громад в Україні. Розглянуто світовий досвід формування спроможних територіальних громад та визначено, що він є актуальним для нашої держави. Виявлено фактори та явища, які перешкоджають формуванню самодостатніх територіальних громад та визначені способи їх усунення. Сформульовано рекомендації щодо прискорення формування спроможних територіальних громад в Україні. Зроблено висновок, що має бути запроваджена всебічна державна підтримка територіальних громад шляхом розширення інформаційної, методичної, консультативної та фінансової підтримки, визначеної законодавством України; надання грантової та навчальної підтримки..
Description: Потішняк Т. О. Формування спроможних територіальних громад в Україні: проблеми та перспективи : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Т. О. Потішняк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1600
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Потішняк_автореферат.pdf395.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.