груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1603
Title: Реформування системи охорони здоров’я в Україні.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Шуткін, Ю. П.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
система охорони здоров’я
державне регулювання у сфері охорони здоров’я
реформа
медичні послуги
медичні установи
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерську роботу присвячено проведенню систематизації сучасних поглядів на реформування системи охорони здоров’я в Україні та визначенні перспективних напрямків удосконалення механізмів державного регулювання у сфері охорони здоров’я. У роботі проведено дослідження стану теоретичного забезпечення реформування системи охорони здоров’я в Україні та за кордоном; надано характеристику державного регулювання системи охорони здоров’я в Україні в умовах реформування; визначено шляхи розвитку системи охорони здоров’я в Україні. Відмічається, що основним принципом побудови будь-якої системи охорони здоров'я є збереження рівноваги і правовий захист інтересів трьох основних складових: населення, як споживача медичної допомоги; медичних закладів, які забезпечують надання медичних послуг; медичного персоналу, який безпосередньо надає послуги. Встановлено, що серед європейських країн теж наявні проблеми в системі охорони здоров’я, з якими вони намагаються визначитись. Проте, завдяки довгому шляху розвитку та спрямованості на якісне надання медичних послуг там створено ефективні системи, здатні забезпечити високий рівень життя та якісне медичне обслуговування. Встановлено, що система охорони здоров’я у перспективі має орієнтуватись на наступні принципи: гарантований пакет послуг, що доступний кожному громадянину; дотримання національних стандартів якості та професіоналізму; взаємоповага пацієнтів та медичних працівників; співпраця різних секторів економіки, служб, організацій в інтересах пацієнтів, громад та населення (міжсекторальна взаємодія); співвідношення ціна-якість та найбільш ефективне, справедливе та стійке використання обмежених ресурсів; підзвітність громадам і пацієнтам. Доведено, що відповідно до положень нової інституційної економічної теорії в світовій практиці все більша увага приділяється стратегіям інтеграційної взаємодії різних структур, задіяних у забезпеченні населення медичною допомогою. Співпраця між постачальниками медичних послуг передбачає об'єднання закладів охорони здоров'я в найбільш вигідну економічну систему, що дозволяє більш повно задовольняти потреби району, котрий обслуговується, та уникати негативних наслідків наростаючої конкуренції. Основним консолідуючим фактором стають лікарні, розташовані в районах.
Description: Шуткін Ю. П. Реформування системи охорони здоров’я в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Ю. П. Шуткін , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 11 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1603
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
!Шуткін Автореферат.pdf314.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.