груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1669
Title: Тарас Шевченко як інтертекст у творчості Ліни Костенко та Дмитра Павличка
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Степанова, Т. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
українська мова та література
Даниленко Ірина Іванівна
кафедра української філології та міжкультурної комунікації
інтертекстуальність
метатекст
Ліна Костенко
Дмитро Павличко
Тарас Шевченко
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У роботi розглянуто поняття інтертекстуальності, метатексту - різні погляди на це поняття у різні проміжки часу. Розглянуто та досліджено роботи багатьох науковців, що працювали у цій галузі. При цьому інтертекст розуміється у постмодернітській паралигмі, себто достатньо широко: і як Шевченкова біографія, і як його письменницький доробок. Досліджено вплив постаті та творчості Тараса Шевченка на творчий доробок Ліни Костенко та Дмитра Павличка. Особливості вияву Шевченківських мотивів у їх поезії. Також розглянуто особливості сприйняття життєвого шляху та творчості Тараса Шевченка з погляду гендерних відмінностей сприйняття. Дослідження суто жіночого сприйняття, яке простежується в творах Ліни Костенко. Дмитро Павличко ж по-чоловічому інтерпретував вплив Шевченка, осмислював жіночі образи в його творах, зокрема образ матері, як ідеальної жінки, обдарованої зовнішньою і внутрішньою красою, справжньої аристократки духу, дарма, незважаючи на походження з найнижчих соціальних верств.
Description: Степанова Т. В. Тарас Шевченко як інтертекст у творчості Ліни Костенко та Дмитра Павличка : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / Т. В. Степанова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1669
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Степанова.pdf385.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.