груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1672
Title: Статус і прагматика парцельованих конструкцій у художньому дискурсі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Агєєва, Д. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології та міжкультурної комінфкації
Островська Людмила Станіславівна
парцельовані конструкції
дискурс
художній дискурс
ремантичні центри
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська наукова робота присвячена дослідженню статусу та прагматики парцельованих конструкцій. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. У першому розділі «Теоретичні засади вивчення парцельованих конструкцій» нами були вивчені історичні відомості та існуючі визначення парцельованих конструкцій, дискурсу та художнього дискурсу зокрема. Явище парцеляції розглядаємо як засіб виокремлення найбільш важливої інформації, тобто засіб створення нового рематичного центру (або декількох рематичних центрів), але, який семантично поєднує всі нові рематичні центри. У другому розділі «Структурно-семантичні й комунікативно-прагматичні властивості парцельованих конструкцій у художньому дискурсі» було проаналізовано специфіку та особливості використання парцельованих конструкцій у сучасному художньому дискурсі. Для дослідження було відібрано 400 прикладів із різних сучасних художніх творів. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів.
Description: Агєєва Д. С. Статус і прагматика парцельованих конструкцій у художньому дискурсі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / Д. С. Агєєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1672
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Агєєва Дар'я.pdf312.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.