груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1689
Title: Прогнозування погоди з автоматичним збором та аналізом даних
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Салмін, А. І.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерні науки
Сіденко Євген Вікторович
прогноз погоди
авторегресивна нейронна мережі
метеорологічні дані
прогнозування
нейронна мережа
API
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальність даного дослідження полягає у представленні сучасних методів штучного інтелекту широкій аудиторії та демонстрація їх корисності при прогнозуванні широкого спектру погодних явищ із сильним впливом. Це дозволить зменшити збитки та заощадити комунальним компаніям. Об’єктом дослідження є процеси прогнозування на основі методів штучного інтелекту. Предметом дослідження є алгоритми створення нейронних мереж. Метою дослідження є прогнозування погодних за рахунок створення і навчання штучної нейронної мережі. Під час написання роботи були проведені аналіз, дослідження та узагальнення технічної і наукової літератури, запропоновано реалізацію моделі нейронної межі та API для отримання прогнозу погоду. Значення даної роботи зумовлено використанням розробниками запропонованої моделі для створення нейронної мережі для прогнозування погоди на певний період та аналізом даних. Представлена дипломна робота складається з шести розділів, загальний обсяг роботи – 86 сторінки. Містить 42 літературних посилань, 13 ілюстрацій, 3 таблиці. Основною метою роботи є створення застосунку для прогнозування погоди у відповідній ділянці.
Description: Салмін А. І. Прогнозування погоди з автоматичним збором та аналізом даних : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / А. І. Салмін , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1689
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 601 Салмін Артур Ігорович.pdf125.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.