груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1691
Title: Система керування пристроєм в режимі реального часу з використанням методів обчислювального інтелекту
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Січевський, С. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерні науки
Кондратенко Юрій Пантелійович
система реального часу
система керування пристроєм
рука-маніпулятор
МОІ
розпізнавання образів та класифікація
робототехніка
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Актуальність даної роботи підкріплюється умовами сучасного розвитку інформаційних технологій та робототехніки, зокрема використання в них прогресивних технологій обчислювального інтелекту. Об’єктом досілдження є процеси керування пристроями. Предметом дослідження є методи обчислювального інтелекту для дистанційного керування робототехнічним пристроєм в режимі реального часу. Метою роботи є моделювання процесу дистанційного керування робототехнічним пристроєм в режимі реального часу за допомогою методів обчислювального інтелекту. У результаті виконання даної роботи було проведено аналітичний огляд публікацій, літератури, досліджень, підходів та методів керування робототехнічними пристроями, методів обчислювального інтелекту. Було здійснено проектування компонентів системи керування та визначено перелік інформаційних технологій для розробки системи керування. Також було представлено опис і результати програмної реалізації компонентів системи керування та продемонстровано процес тренування згорткової нейронної мережі для розпізнавання образів та класифікації. Дана робота складається з шести розділів. Розділи присвячені: аналізу предметної області, математичним моделям і методам, використаним у магістерській роботі, моделюванню і проектуванню системи керування, програмній реалізації компонентів системи керування, методичному розділу та розділу з охороні праці та безпеки життєдіяльності. Загальний обсяг роботи – 112 сторінок. Магістерська робота містить, 55 рисунків, 4 таблиці і посилання на 50 джерел.
Description: Січевський С. В. Система керування пристроєм в режимі реального часу з використанням методів обчилювального інтелекту : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / С. В. Січевський, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1691
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 601 Січевський Станіслав Вікторович.pdf290.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.