груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1693
Title: Проєктування нейронних мереж із використанням генетичних алгоритмів
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Authors: Стовманенко, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
комп'ютерні науки
Давиденко Євген Олександрович
нейронні мережІ
генетичні алгоритми
структури даних
C#
dotnet
граф
автоматичне проєктування
функція пристосованості
бінарне представлення даних
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська кваліфікаційної робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр комп’ютерних наук» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. В даній магістерській дипломній роботі було розглянуто підходи до проєктування нейронних мереж. Проаналізовано сферу використання нейронних мереж. Розглянуто можливі варіанти представлення структури нейронної мережі у пам’яті комп’ютера та обрано варіант, який дозволить обробку генетичними алгоритмами. Сформовано набір функціональних вимог до засобу автоматичного проєктування нейронних мереж, обґрунтовано вибір технологій для реалізації засобу. Спроєктовано алгоритми для роботи із не стандартними наборами даних (логічні операції для чисел із змінним положенням коми та операції для складних типів даних). Реалізовано генетичний алгоритм із декількома стратегіями схрещування та відбору та рушій для побудови, виконання і тренування нейронних мереж відповідно до даної структури. Сформовано тестову нейронну мережу і проаналізовано вплив параметрів роботи генетичного алгоритму на швидкість та ефективність роботи засобу. Дипломна робота складається із 99 сторінок, 34 рисунків, 2 таблиці, 31 посилань на літературні джерела, спеціальної частини, що складається з 12 сторінок та методичної частини, що складається з 10 сторінок. Об’єкт дослідження — алгоритми підбору оптимальної структури нейронних мереж. Предмет дослідження — генетичний алгоритм у ролі генератора оптимальної структури нейронної мережі.
Description: Стовманенко В. О. Проєктування нейронних мереж із використанням генетичних алгоритмів : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Комп'ютерні науки» / В. О. Стовманенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1693
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 601 Стовманенко Владислав Олегович.pdf370.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.