груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1704
Title: Інформаційна система прогнозування фінансових показників на основі моделі ARIMA
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Танзі Сана
Keywords: автореферат
магістерська робота
системний аналіз
Гожий Олександр Петрович
прогнозування
ARIMA
ACF
фінансування
економіка
рентабельність
Python
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська кваліфікаційна робота на здобуття освітньої кваліфікації «Магістр з системного аналізу». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. У сучасному світі програмне забезпечення нероздільно пов’язане з повсякденним життям будь якої людини. Одними з найчастіше використовуваними програмними додатками є, безумовно, банківські програмні системи, які дозволяють користувачеві керувати своїми фінансами безпосередньо зі свого комп’ютеру. Але з розповсюдженням фінансових програм також з’являється питання їх безпеки та коректної роботи та забезпечення стабільності фінансових установ. Таким чином будь яка фінансова установа особливо на старті, або в часи нестабільності потребує числового обґрунтування рентабельності своєї діяльність. Саме це і стало основною метою та завдання даної роботи: дослідження та імплементація інформаційної системи, яка спрогнозую заплановану активність на основі попереднього досвіду. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновків, переліку джерел посилання, 2 додатків та спеціальної частини з охорони праці. У вступі визначається актуальність теми, наведені задачі, які заплановано вирішити для досягнення поставленої мети. У першому розділі розглядаються існуючі алгоритми, які дозволяють здійснити аналіз часових рядів . У другому розділі розглянуто математичні моделі, методи, інформаційні технології, які були виявлені та в ході аналізу обрані у якості оптимальної для вирішення поставленої задачі. У третьому розділі описаний процес моделювання, прорахунок та дослідження отриманих результатів. Розділ 4 описує програмну реалізацію та особливості мови, яка була обрана у якості засоба розробки раніше описаного та дослідженого алгоритму. Робота містить __ рисунків, __ літературних джерела та __ додатків. Загальний обсяг дипломної роботи складає сторінок.
Description: Танзі Сана. Інформаційна система прогнозування фінансових показників на основі моделі ARIMA : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / Танзі Сана , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 22 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1704
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 607 Танзі Сана.pdf963.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.