груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1762
Title: Моделювання комплексних засобів протидії травматизму в тхеквондо в процесі удосконалення тренувальної діяльності на різних етапах підготовки.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Омета, П. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Берегова Т. В.
моделювання комплексних засобів
протидія травматизму
тхеквондо
удосконалення тренувальної діяльності
етапи підготовки
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Назва закладу, Місто, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження розробки педагогічної моделі спеціального тренування для профілактики травматизму у юних тхеквондистів. Визначено, що засоби спеціального тренування недостатньо ефективно використовуються для профілактики травматизму в тхеквондо. Встановлено, що для травматизму в тхеквондо характерне переважання ушкоджень попереково-крижового відділу хребта, гомілковостопних суглобів обох ніг, колінного суглоба, пошкодження кульшових суглобів і ін. Досить часто зустрічаються розтягнення зв'язок нижніх кінцівок, надриви і розриви м'язів, а також зміщення хребців в поперековому відділі хребетного стовпа. Виявлено фактори, що визначають необхідність використання спеціального тренування для профілактики травматизму тхеквондистів. Ними є: висока значимість хорошого стану м'язів, зв'язок і суглобів для ведення поєдинків; наявність недостатнього рівня готовності м'язово зв'язкового апарату для змагальної боротьби; високий рівень травмонебезпечності тхеквондо як виду спорту. Сюди ж можна віднести: високу значимість спеціального тренування для профілактики травматизму; наявність умов і середовища для травматизму спортсменів в тхеквондо; вираженість позитивного впливу спеціального тренування на зниження травматизму у тхеквондистів. Обґрунтовано психолого-педагогічні умови, необхідні для ефективного використання спеціального тренування з метою профілактики травматизму у тхеквондистів. До них відносяться: введення в навчально-тренувальний процес юних тхеквондистів спеціального тренування для профілактики травматизму; наповненість тренувальних занять засобами зміцнення і підвищення еластичності м'язів, зв'язок і суглобів; цілеспрямоване використання спеціального тренування на всіх етапах підготовки юних тхеквондистів. Експериментально доведено високу ефективність розробленої педагогічної моделі спеціального тренування для профілактики травматизму у юних тхеквондистів
Description: Омета П. О. Моделювання комплексних засобів протидії травматизму в тхеквондо в процесі удосконалення тренувальної діяльності на різних етапах підготовки : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / П. О. Омета , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1762
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Омета П.О..pdf309.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.