груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1767
Title: Оптимізація процесу технології планування навантажень в річному макроциклі футболістів різного амплуа, які займаються футзалом
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Сабарін, С. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Коробейніков Георгій Валерійович
оптимізація
міні-футбол
інтегральна підготовленість
рухова активність
технології планування
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Назва закладу, Місто, 2021. Магістерська робота присвячена питанню дослідження теоретичної розробки, експериментального обґрунтування і оцінки ефективності технології планування інтегральної тренувального навантаження на етапах річної підготовки кваліфікованих спортсменів різних ігрових амплуа в міні-футболі (футзалі). Визначено основні тенденції та специфіка організації тренувального процесу кваліфікованих спортсменів в міні-футболі (футзалі), які свідчать про слабкий теоретико-методичному обґрунтуванні питань планування інтегральної тренувального навантаження на етапах річної підготовки гравців різних амплуа. Виявлено кількісні та якісні характеристики простих і складних техніко-тактичних дій кваліфікованих спортсменів в міні-футболі (футзалі), що забезпечило розуміння структури та змісту змагальної діяльності гравців і дозволило виробити основні напрямки вдосконалення тренувального процесу спортсменів. Вивчені індивідуальні показники фізичного розвитку кваліфікованих спортсменів в міні-футболі (футзалі), що дозволило диференціювати спортсменів з ігрових амплуа з метою оптимізації тренувальних впливів на етапах річного циклу підготовки гравців. Визначені показники інтегральної підготовленості кваліфікованих спортсменів в міні-футболі (футзалі) включає фізичний, функціональний, техніко-тактичний, психофізіологічний і ігровий компоненти, які є базовими величинами для ефективного планування тренувальних навантажень на етапах річної підготовки гравців різних амплуа. Встановлено взаємозв'язок інтегральної підготовленості з руховою активністю і результативністю ігрових дій в процесі змагальної діяльності у кваліфікованих спортсменів різних ігрових амплуа в міні-футболі (футзалі), яка дозволила розробити і впровадити на етапах річного циклу підготовки спеціалізовані засоби різної спрямованості, які забезпечують підвищення спортивної майстерності. Розроблена, обгрунтована і реалізована експериментальна технологія планування інтегральної тренувального навантаження кваліфікованих спортсменів різних ігрових амплуа в міні-футболі (футзалі), заснована на раціональному застосуванні тренувальних засобів на етапах річного циклу підготовки, яка дала суттєвий імпульс для підвищення рухової активності та результативності ігрових дій в процесі змагальної діяльності. Оцінена ефективність технології планування тренувального навантаження на етапах річного циклу підготовки кваліфікованих спортсменів в міні-футболі (футзалі) на основі даних динаміки показників інтегральної підготовленості у гравців різних амплуа. Впроваджені основні положення експериментальної технології, яка забезпечила ефективне підвищення спортивної майстерності кваліфікованих спортсменів різних ігрових амплуа в міні-футболі (футзалі) і домогтися високих спортивних результатів в процесі змагальної діяльності.
Description: Сабарін С. А. . Оптимізація процесу технології планування навантажень в річному макроциклі футболістів різного амплуа, які займаються футзалом : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / С. А. Сабарін , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 19 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1767
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сабарін С.А..pdf518.93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.