груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1777
Title: Критерії оптимізації біомеханічних аспектів засобів спеціальної силової підготовки в єдиноборствах
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Шенкевич, В. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Романчук С. В.
оптимізації біомеханічних аспектів
борці греко-римського стилю
скорочувальні функції м'язів
вправи спеціальної силової спрямованості
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Назва закладу, Місто, 2020. Магістерська робота присвячена питанню розробки принципів оптимізації біомеханічної структури вправ спеціальної силової спрямованості в циклічних видах спорту та спортивних єдиноборствах, обґрунтувати і апробувати методи їх практичної реалізації в підготовці кваліфікованих спортсменів.. Сформульовано принципи оптимізації вправ спеціальної силової спрямованості, побудовані з урахуванням стереотипності і складу рухових дій спортсменів. Розроблено критерії оптимізації вправ спеціальної силової спрямованості в бігу на середні дистанції, гирьовому спорті та греко-римської боротьби. Вперше отримані дані про точність координат загального центру мас і стійкості пози спортсмена і системи «спортсмен-снаряд», знайдених розрахунковим способом. Показана синхронність електричної активності м'язів-сінергістів, а також окремих ділянок м'язів нижніх кінцівок спортсменів при виконанні рухів різної інтенсивності. Знайдено несуттєві відмінності тимчасових характеристик рухів і електричної активності м'язів нижніх кінцівок спортсменів при виконанні циклічних вправ в природних і лабораторних умовах. Встановлено компенсаторні зміни м'язової активності в різні фази руху при виконанні циклічних вправ, обумовлені зниженням скорочувальної функції м'язів при втомі. Виявлено близький до лінійного характер залежності показників електричної активності м'язів спини і верхніх кінцівок спортсменів від розвиваються зусиль, що не досягають максимальних значень. Доведено різна ступінь стереотипності рухів у спортсменів циклічних видах спорту на прикладі бігу на середні дистанції і гирьового спорту. Виявлено поділ борців греко-римського стилю на групи в залежності від індивідуального складу рухових дій, в кожній з яких сумарна відносна сила найбільш задіяних м'язів різна.
Description: Шенкевич В. В. Критерії оптимізації біомеханічних аспектів засобів спеціальної силової підготовки в єдиноборствах : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / В. В. Шенкевич , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1777
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шенкевич В.В..pdf460.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.