груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1783
Title: Іванніков А.О. Сучасні напрямки ремоделювання міокарду лівого шлуночка спортсменів у силових видах спорту
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Кочина Марина Леонідівна
артеріальна гіпертензія спортсменів
валсартана
гіперхолестеринемія
гіпертрофії міокарда лівого шлуночка
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 фізична терапія, ерготерапія Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Магістерська робота присвячена питанню дослідження оцінити особливості артеріальної гіпертензії, її вклад в формування міокардіальної дисфункції лівого шлуночка у спортсменів, що тренують якість сили, і встановити клінічну ефективність терапії валсартаном.Вперше показано, що найбільш часто зустрічаються чинниками ризику розвитку артеріальної гіпертензії у спортсменів, що тренують якість сили, є гіперхолестеринеміяі підвищений індекс маси тіла. Систолічна артеріальна гіпертензія, в тому числі діагностуєма тільки по добовому моніторуванню артеріального тиску, у спортсменів реєструється частіше, в порівнянні з молодими чоловіками, які не мають регулярних фізичних навантажень силового характеру. Особливістю показників добового моніторування артеріального тиску у спортсменів є підвищення середньодобових, середньоденних і значень систолічного артеріального тиску, індексу часу систолічного артеріального тиску в денний і нічний час доби, а також високе значення пульсового тиску.Вперше встановлено, що патологічні варіанти ремоделювання міокарда лівого шлуночка значимо частіше виявляються у спортсменів з артеріальною гіпертензією.Вперше показано, що діастолічна дисфункція лівого шлуночка виявляється тільки у спортсменів зі стабільною артеріальною гіпертензією. Встановлено, що у спортсменів, що тренують якість сили, поза тренуваннями визначається нормальний рівень N-кінцевого попередника мозкового натрійуретичного гормону в сироватці крові. Виявлено, що у спортсменів, значимо частіше, в порівнянні з молодими чоловіками, які не мають регулярних фізичних навантажень силового характеру, визначається підвищений рівень альдостерону крові.Вперше встановлено, що вагомий внесок у формування гіпертрофії міокарда лівого шлуночка у спортсменів, що тренують якість сили, вносить підвищений рівень систолічного артеріального тиску. Доведено, що індекс часу і рівень систолічного артеріального тиску у спортсменів пов'язані з розвитком діастолічної дисфункції лівого шлуночка. Виявлено відсутність зв'язку між рівнем офісного тиску, показниками добового моніторування артеріального тиску та концентрацією N-кінцевого попередника мозкового натрійуретичного гормону в сироватці крові спортсменів.Вперше доведено, що на тлі прийому валсартануу спортсменів, що тренують якість сили, нормалізується артеріальний тиск і діастолічна функція лівого шлуночка
Description: Іванніков А. О. Сучасні напрямки ремоделювання міокарду лівого шлуночка спортсменів у силових видах спорту : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / А. О. Іванніков , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1783
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Іванніков А.О..pdf444.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.