груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1792
Title: Особливості системи енергозабезпечення фізіологічної активності в процесі анаеробних та аеробних навантажень людей різної нозології
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Муль, В. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Бокутаєва В.В
енергозабезпечення
анаеробні та аеробні навантаження
фізіологічна активність
інтервальне тренування
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Назва закладу, Місто, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження механізмів виявлення провідних біоенергетичних компонентів енергозабезпечення в організмі спортсменів високої кваліфікації, які спеціалізуються в бігу на середні і довгі дистанції, і оцінити фізіологічну ефективність короткочасної інтервального тренування для спортсменів цих двох категорій. Виявлено значні відмінності в структурі енергозабезпечення між спортсменами на середні дистанції і стаєрами. Так, при тестуванні анаеробних можливостей, спортсмени, які спеціалізуються в бігу на середні дистанції, демонструють велику потужність енергетичних систем, але меншу їх ефективність, ніж стаєр. В аеробній зоні показано достовірне перевагу стаєр по потужності, але не по ефективності енергетичних процесів. Показано, що інтервальна тренування анаеробної гліколітичної спрямованості, не впливає на потужність, але достовірно покращує показники ємності анаеробного гліколізу у бігунів на середні і довгі дистанції, що може забезпечити їм перевагу в умовах змагань.
Description: Муль В. В. Особливості системи енергозабезпечення фізіологічної активності в процесі анаеробних та аеробних навантажень людей різної нозології : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / В. В. Муль , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1792
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Муль В.В..pdf448.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.