груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1798
Title: Розробка та реалізації концепції інтегрального комплексу по реадаптації людей з церебральним інсультом в процесі фізичної терапії
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Ферапонтов, В. Ю.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Горбань А. Є.
церебральний інсульт
фізична терапія
патогенетичні особливості повторних інсультів
етіопатогенетичні фактори
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження механізмів поліпшення результатів лікування хворих похилого віку на основі вивчення клініко-патогенетичних особливостей і чинників ризику повторних інсультів шляхом оптимізації лікувально-реабілітаційних заходів. Визначено патогенетичні особливості повторних інсультів у пацієнтів похилого віку: виявлена порівняно більш часта зустрічальність повторного кардіоемболічного і лакунарного інсультів (р <0,05). Встановлено, що повторний ішемічний інсульт характеризується більш тяжким клінічним перебігом, при цьому вираженість неврологічного дефіциту збільшується з віком (р <0,05), для повторного геморагічного інсульту характерно менш важкий клінічний перебіг (р <0,05). Максимально виражені неврологічні порушення мають місце у пацієнтів, які перенесли первинне і повторне порушення мозкового кровообігу в одній півкулі (р <0,05). Встановлено, що повторні порушення мозкового кровообігу асоційовані з більш важким перебігом гіпертонічної хвороби, миготливої аритмії і цукрового діабету, і є менша прихильність до медикаментозної корекції супутньої патології, що визначає напрямок для вторинної профілактики. Дані патологічні стани можна, таким чином, розцінювати як етіопатогенетичні фактори ризику розвитку повторного інсульту у пацієнтів похилого віку. Встановлено також, що повторне порушення мозкового кровообігу протікає з більш вираженими змінами гемостазу і більш високою концентрацією маркерів запалення (р <0,05). Виявлено кореляцію між концентрацією С-реактивного білка і оцінкою неврологічного дефіциту за шкалою NIHSS (r = 0,6; p <0,05). Ці біохімічні показники можуть служити предикторами несприятливого результату повторного інсульту.
Description: Ферапонтов В. Ю. Розробка та реалізації концепції інтегрального комплексу по реадаптації людей з церебральним інсультом в процесі фізичної терапії : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / В. Ю. Ферапонтов , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1798
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ферапонтов В.Ю..pdf318.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.