груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1804
Title: .Державне регулювання соціального захисту населення в галузі охорони здоров'я
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Гордєєва, О. А
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Беглиця В. П.
охорона здоровя
соціальний захист
органи влади
державне регулювання
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У магістерській роботі проведено дослідження системи державного регулювання соціального захисту населення в галузі охорони здоров’я та надано практичні рекомендації. Зроблено дослідження концептуальних засад державного регулювання соціального захисту в галузі охорони здоров'я що дозволяє говорити про те, що здоров’я громадян завжди було важливим напрямком піклування держави. З широких позицій під здоров’ям індивіда розуміють значущість міри можливого здійснення людиною цілеспрямованих та усвідомлених дій без погіршення свого фізичного та духовного стану, без втрат в адаптації до життєвого середовища. Надано характеристику системи соціального захисту населення в галузі охорони здоров'я, та встановлено, що невід’ємною частиною загальної політики держави постає система соціального захисту у сфері охорони здоров’я. Перешкоди, з якими стикнулася дана галузь, дуже змінилися з часів набуття Україною незалежності. Як і в низці країн світу, здоров’я українців перебуває під впливом таких потужних чинників, як старіння населення, швидка урбанізація та глобальне поширення нездорового способу життя. Визначено перспективи взаємодії органів публічної влади та громадськості у реформуванні системи охорони здоров’я на місцевому рівні. Зазначається, що системне застосування на практиці в умовах сучасного суспільства соціальних технологій у сфері охорони здоров’я вимагає підготовки кваліфікованих фахівців, що супроводжується низкою проблем. Встановлено, що ефективним інструментом розвитку участі громадськості в розробці й прийнятті рішень слід вважати застосування комплексної методології із включенням перерахованих форм та участю громадян на всіх етапах управління процесом реформування системи охорони здоров’я на муніципальному рівні, що сприятиме ефективності, відповідальності та відкритості дій владних структур.
Description: Гордєєва О. А. Державне регулювання соціального захисту населення в галузі охорони здоров'я : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. А. Гордєєва , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1804
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат_Гордеева.pdf338.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.