груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1837
Title: Дипломатична діяльність Гетьманату Павла Скоропадського
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 032 «Історія та археологія»
Authors: Клепіков, О. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра історії
Міронова Ірина Сергіївна
Українська Держава-Гетьманат
дипломатія
міжнародне визнання
стратегічні плани
військово-економічне співробітництво
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У дипломній роботі досліджується створення та діяльність дипломатичних органів Української Держави. Встановлено, що дипломатична служба Гетьманату мала на меті чіткі завдання та стратегічні плани, більшість із яких вдалося виконати та втілити в життя. З основних це: міжнародне визнання іншими країнами, налагодження двостороннього обміну дипломатами та дипломатичними установами, військово-економічне співробітництво. З’ясовано, що дипломати добилися міжнародного визнання Української Держави у багатьох країн. Також керівництвом держави було означено пріоритет у питаннях бойових дій, відстоювання своїх інтересів на прикордонні, пошуку кола партнерських та союзних держав, надання військової допомоги на Дон та Кубань. Економічно вигідні стосунки налагодились із багатьма новими державами на теренах колишньої Росії, а з самою радянською Росією було заключено перемир’я. Автор прийшов до висновку, що дипломатична діяльність України у зазначений період була дуже активною та мала важливий результат на зовнішній та внутрішній арені у майбутньому.
Description: Клепіков О. С. Дипломатична діяльність Гетьманату Павла Скоропадського : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 032 «Історія та археологія» / О. С. Клепіков , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1837
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Клепіков О. автореферат.pdf969.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.