груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1907
Title: Африканський та латиноамериканський вектори зовнішньої політики КНР (90-ті рр.. ХХ ст.. – ХХІ ст..)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»
Authors: Кравець, О. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики
Звездова О. О.
Китай
країни Африки
Латиноамериканські країни
відносини в політичній, економічній, гуманітарній сферах
дипломатія «м’якої сили»
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. Дослідження присвячено висвітленню надзвичайно важливих для зовнішньополітичної діяльності Китаю африканського та латиноамериканського векторів, які почали активізуватися у 90-х роках ХХ ст.. У роботі автор акцентує увагу на розкритті співпраці між країнами у політичній, дипломатичній, економічній, інвестиційній та гуманітарній сферах. Африканські та латиноамериканські ресурси принципово важливі для Китаю, тому заради них він змінив звичні методи експансії на застосування дипломатії «м'якої сили» для поширення власного впливу в цих країнах. Китай активізував свою діяльність у всіх соціально-значущих сферах: економіці, культурі, медицині та освіті. Прагнення оволодіти новими сировинними джерелами, знайти сфери застосування інвестицій, ринки збуту для бурхливо-розвиваючої китайської промисловості – фактично головні мотиви «Економічної експансії» цієї країни. Створення багатополюсного світу, активізація співробітництва Південь-Південь, підтримка концепції «єдиного Китаю», підтримка в питанні прав людини, а також протистояння зростаючому впливу в світі США - головні мотиви «Політичної експансії» Африки і Латинської Америки.
Description: Кравець О. А. Африканський та латиноамериканський вектори зовнішньої політики КНР (90-ті рр.. ХХ ст.. – ХХІ ст..) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» /О. А. Кравець, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1907
Appears in Collections:Факультет політичних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Кравець.pdf653.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.