груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2020
Title: Управління результативністю діяльності підприємства на прикладі КНП «Миколаївського обласного будинка дитини» МОР
Other Titles: магістерська дисертація на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 073 «Менеджмент»
Authors: Кулікова, М. В.
Keywords: кафедра менеджменту
магістерська робота
менеджмент у сфері охорони здоров’я
Васильєв А. А.
некомерційне підприємства
результативність
фінансова стійкість
прибуток
фінансовий результат
ефективність
управління
медичні послуги
фінансовий стан
медична установа
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота магістра на здобуття ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю 073 «Менеджмент» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Робота присвячена оцінці ефективності управління результативністю діяльності на прикладі існуючої медичної установи КНП «Миколаївського обласного будинка дитини» МОР. В рамках поставленої мети, у кваліфікаційній роботі магістра досліджено теоретичні аспекти управління результативністю діяльності підприємства, висвітлено особливості управління результативністю закладів охорони здоров’я. Крім цього також було досліджено інструменти та економіко-правові засади, фактори впливу на результативність підприємства на прикладі КНП «Миколаївського обласного будинка дитини» МОР. Дослідивши специфіку управління результативністю реабілітаційних комунальних некомерційних підприємств та провівши аналізі результатів дослідження виявлено недостатній рівень використання наукового супроводу розвитку медичних установ. В роботі підкреслено, що це пов’язано з інерційністю кадрового складу (головні лікарі занижують роль дослідницького підходу в управлінні установами, а значить не усвідомлюють його значущості для забезпечення розвитку і вдосконалення одного зі складових елементів своєї професійної компетентності), з також з відсутністю інституційної основи медичної наукової діяльності. Було визначено, що успішний розвиток медицини високих технологій має на увазі необхідність створення механізмів управління, спрямованих на підвищення якості та ефективності, як медичних закладів первинної ланки, так і високотехнологічних медичних центрів. В останньому розділі запропоновано рекомендації щодо вдосконалення фінансово-господарської діяльності медичного закладу КНП «МОБД» МОР.
Description: Кулікова М. В. Управління результативністю діяльності підприємства на прикладі КНП «Миколаївського обласного будинка дитини» МОР : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» : спец. . 073 «Менеджмент» / М. В. Кулікова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 83 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2020
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кулікова М.В._thesis.pdf840.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.