груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2056
Title: Медична реформа в Україні: управлінсько-правовий аспект
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Ракомін, О. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
реформа
медицина
медична реформа
охорони здоровя
управління
нормативний аспект
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Здійснення ґрунтовного аналізу медичної реформи є актуальним завданням, оскільки у нових економічних умовах потрібні зміни як організаційного механізму, а й соціальної складової інституту охорони здоров'я. Якщо його правові та фінансово-організаційні основи можна трансформувати вольовим шляхом відносно швидко, то так само неможливо змінити соціальні установки, що детермінують ставлення населення до цінності здоров'я та визначають характер соціальної взаємодії в процесі лікування. Конкретизовано сутність медичної організації як первинної ланки системи охорони здоров'я та стійкої соцієтальної системи. Виявлено загальні та специфічні риси медичного реформування як соціетальної системи, що дозволило дослідити систему управління медичною галуззю через призму культурного, особистісного та поведінкового проявів; визначити взаємозв'язок явищ реформування системи охорони здоров'я, підвищення соціальної відповідальності медичної організації та вдосконалення культури управлінських взаємовідносин. У межах нової доктрини соціального управління підтримання здоров'я є найважливішою стратегічною метою держави. Соціальне здоров'я прийнято розглядати як найважливіший стратегічний ресурс суспільства, що визначає соціальний, економічний та політичний добробут країни. Проблеми реалізації реформи охорони здоров'я лише на рівні первинної ланки набувають у сучасних країнах дедалі більшої актуальності. Створюється об'єктивна необхідність у формуванні нової соціальної моделі управління медичною сферою як соціетальної системи, найважливішою характеристикою якої визначатиметься нова культура управління, культура системних управлінських взаємовідносин топ-менеджменту, медичних працівників та пацієнтів. Наголошено, що швидко змінювані умови функціонування медичної сфери передбачають необхідність інноваційного накопичення, розробку нових принципів управління медичними закладами та установами, формування нових цінностей та норм культури управління.
Description: Ракомін О. А. Медична реформа в Україні : управлінсько-правовий аспект : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / О. А. Ракомін, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2056
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Ракомін.pdf301.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.