груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2061
Title: Механізми впровадження в Україні народовладдя: витоки та сьогодення
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Квіткевич, Р. Б .
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
витоки та етапи українського народовладдя
зарубіжні досвід
децентралізація політичної влади
нова концепція місцевого самоврядування
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В магістерській роботі враховані здобутки вітчизняних зарубіжних дослідників щодо дослідження витоків формування на українських землях народовладдя. Особливу увагу зосередження на внесок князів Київської Русі щодо зародження і зміцнення самоврядних структуру у вигляді Вічей, охарактеризований зміст впровадження Ярославом Мудрим положень «Руської правди», а також Магдебурзького права та Литовських статутів, які оприлюднювалися українською мовою важливе місце висвітлення ролі самоврядувального козацтва в розвиток українського народовладдя. Після трьох розділів в Польщі (1972 р., 1793р. і 1795р.) українські землі потрапили в залежність до Австро-Угорської та Російської імперії, а також інших чужоземних володарів. В роботі відображено не дивлячись на утиски, переслідування і навіть виселення кримських татар та інших етносів, зберіглися національні управлінські і традиції та примножувалося українське народовладдя. Вагоме місце у магістерській роботі відводиться сьогоденному розвитку українського народовладдя та доцільності сьогоденного вивчення і творчого імплементування зарубіжних управлінських моделей. Безперечно в даному відношенню провідне місце займає досвід здійснення децентралізації політичної влади та необхідність осучаснене запровадження нової концепції місцевого самоврядування. Саме ці стали справжнім брендом сучасного розвитку України тому значна частина змісту роботи присвячена аналізуванню суті такого брендування, яке сприятиме розвитку на місцях управлінської інфраструктури з метою надання більш якісного адміністративного публічного соціально-економічного та іншого виду послуг для всіх членів ОТГ.
Description: Квіткевич Р. Б. Механізми впровадження в Україні народовладдя : витоки та сьогодення : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / Р. Б. Квіткевич , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 20 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2061
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Квіткевич.pdf365.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.