груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2065
Title: Цифровізація в діяльності публічного службовця як передумова запобігання і протидії корупції: засади та шляхи практичної реалізації в Україні
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Мороз, А. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
цифровізація
корупція
оренда комунального майна
державні послуги
Prozorro
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дослідження комплексно аналізує питання цифрової трансформації як засобу протидії та запобіганню корупції в Україні. Виявлено, що попри значну інституційну й нормативно-правову базу цифрова трансформація в Україні не завжди ефективна в боротьбі з корупцією, особливо великою (політичною) через відсутність заходів контролю, запобіжників, управління ризиками, розпорошену відповідальність, неврегульоване питання безпеки персональних даних. Аналіз міжнародного досвіду показав, що успішні випадки цифровізації задля подолання корупції (Естонія, Сингапур) стали можливі завдяки комплексному підходу, що охоплював наявність стратегій, державно-приватного партнерства, системи стимулів, безпеки, контролю та покарання за порушення правил. В Україні реформа оренди державного і комунального майна через електронну торгову систему Prozorro.Продажі й запровадження нового профільного закону є загалом успішною, однак лишається неврегульованою, неконкурентною і корупціогенною погодинна короткострокова оренда для проведення заходів. У зв’язку з цим запропоновано рекомендації щодо цифровізації цієї послуги в м. Миколаєві, де раніше нові правила оренди через електронну торгову систему призвели до підвищення вартості оренди за 1 м2 на 20%. У роботі наведено механізм короткострокової оренди комунального майна через електронний каталог і висвітлено конкретні юридичні, інституційні, комунікаційні, санкційні, моніторингові й інші аспекти трансформації формату надання послуги.
Description: Мороз А. А. Цифровізація в діяльності публічного службовця як передумова запобігання і протидії корупції: засади та шляхи практичної реалізації в Україні : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. А. Мороз , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 17 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2065
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Мороз А. А..pdf293.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.