груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2097
Title: Організація роботи зі зверненнями громадян до органів державної влади
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Литовець, В. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Андріяш В.І.
державне управління звернення громадян
робота зі зверненнями громадян
інститут звернень громадян
право на звернення громадян
форми звернення
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Звернення до органів державної влади та ОМС є важливим механізмом взаємодії між державою і громадянами. За сучасних умов в Україні звернення громадян може стати дієвим інструментом впливу громадянського суспільства на публічну владу, участі в управлінні державними справами. Наразі актуалізується здійснення не тільки системного аналізу спрямованості та характеру звернень громадян, а й створенні умов для підвищення дієвості їх участі у процедурах прийняття управлінських рішень. Стаття присвячена конституційному праву громадян впливати на рішення, дії чи бездіяльність органів державної влади, ОМС, посадових і службових осіб цих органів шляхом направлення індивідуальних, колективних або особистих звернень. Досліджено основні проблеми реалізації громадянами своїх прав та законних інтересів. Розглянуто нормативно-правову базу, напрямки діяльності органів державної влади в удосконаленні інституту звернень громадян. Проаналізовано ефективні форми впливу громадян на формування політики держави. В даній роботі визначено основні види та форми звернень, їх значення в державному управлінні. Проаналізовано механізми реагування держави на звернення громадян у сучасних умовах розвитку суспільства та запропоновано шляхи та принципи їх удосконалення; обґрунтовано напрями розвитку інституту звернень громадян. Визначено складові елементи правового регулювання порядку розгляду та вирішення звернень громадян та проаналізовано основні проблемні питання та недоліки законодавчого регулювання процедури розгляду та вирішення звернень громадян. Зазначено, що удосконалення правового регулювання звернень громадян передбачає необхідність внесення сутнісних змін до Закону України «Про звернення громадян».
Description: Литовець В. М. Організація роботи зі зверненнями громадян до органів державної влади : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. М. Литовець , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2097
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат ЛИТОВЕЦЬ.pdf395.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.