груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2107
Title: Інформаційна відкритість органів публічної влади в мережі Інтернет
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Пономаренко, В.В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
Тимофєєв С.П.
органи публічної влади
зв’язки з громадськістю
відкритість органів влади
офіційний Інтернет-сайт
PR
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2021. У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичний аспект інформаційної відкритості органів публічної влади, особливостей PR органів публічної влади у мережі Інтернет, сучасного стану інформаційної відкритості та визначено перспектив вирішення проблем у цій сфері. В результаті дослідження зроблено наступні висновки. Визначено, що сучасна ситуація в Україні вимагає ефективності публічного управління, яка залежить від того, наскільки у діяльність органів публічної влади будуть запроваджені демократичні принципи взаємодії. Вирішальною при цьому залишається проблема управління суспільними відносинами за допомогою інформації, а саме – досягнення ідентичності між об’єктивними та суб’єктивними факторами публічного управління. Встановлено, що в даний час нагальною вимогою сучасного стилю управління в органах публічної влади в Україні є встановлення ефективних зв’язків з громадськістю (PR), основне завдання яких – формувати громадську думку щодо проблем, що стосуються діяльності державних, регіональних та місцевих органів влади, розвитку економіки, зовнішньої політики України тощо. Головна місія інституту зв’язків із громадськістю в місцевих органах публічної влади пов’язана з безпосередньою реалізацією принципів демократичного управління у роботі органу влади: гласності, прозорості та відкритості. За допомогою інституту PR можливе створення відкритої та доступної «моделі бюрократичної структури», яка позитивно сприймається як громадськістю, так і окремими її представниками. Аналіз сучасного стану інформаційної відкритості органів публічної влади у мережі Інтернет дозволяє говорити про те, що наразі у забезпеченні доступу до публічної інформації через офіційні Інтернет-сайти є низка проблем. На основі аналізу інформаційної відкритості Миколаївської РДА у мережі Інтернет зроблено висновок, що з врахуванням специфіки мережі Інтернет, сторінка Миколаївської РДА наповнюється на достатньому рівні з використанням сучасних тенденцій. Таким чином, це можна назвати достатньо вдалим каналом комунікації з громадянами та поширення публічної інформації.
Description: Пономаренко В.В. Інформаційна відкритість органів публічної влади в мережі Інтернет : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / В. В. Пономаренко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 10 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2107
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Аввтореферат Пономаренко.pdf280.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.