груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2130
Title: Удосконалення структури тренувального процесу борців з порушення слуху з урахуванням індивідуальних психофізичних показників організму
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Коломієць, О. С.
Keywords: автореферат
Данильченко С. І.
фізична реабілітація
психофізичні показники
борці з порушенням слуху
комплексна підготовка
стабілоетрія
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю «227 Фізична терапія, ерготерапія» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2021. Магістерська робота присвячена питанню теоретичного обґрунтування, розробки, експериментального опробування та оцінки ефективності удосконаленої методики тренувального процесу борців з порушенням слуху з урахуванням індивідуальних психофізичних показників організму. Розроблено методику комплексної підготовки борців-сурдлімпійців вільного стилю, що містить компоненти основних розділів тренувального процесу, відображені у Федеральному стандарті спортивної підготовки. Загальна та спеціальна фізична підготовка включає вправи, спрямовані на розвиток вестибулярної стійкості з використанням сучасних тренажерних пристроїв (гімнастична напівсфера Bosu, диск балансувальний Bradex «Рівновага», стабілоплатформа), вправи, спрямовані на розвиток руховокоординаційних здібностей. Технічна підготовка реалізується з урахуванням індивідуальних тренувальних завдань, вкладених у вдосконалення «коронних» технічних прийомів, ідеомоторних вправ, методичних прийомів, вкладених у підвищення завадостійкості. Психологічна підготовка спрямована на корекцію психологічного стану спортсменів, формування спрямованої мотивації, розвиток стійкості та концентрації уваги. Теоретична підготовка забезпечує знання про техніку, тактику, тренування у вільній боротьбі. Отримано нові дані про зміну показників психофізичного стану борців з порушенням слуху в результаті застосовуваних педагогічних впливів у спортсменів відбулося достовірне покращення показників простої моторно-зорової реакції та реакції розрізнення, яке виразилося у суттєвому зниженні середнього значення та стандартного відхилення часу реакції, підвищенні стійкості реакції, рівня функціональних можливостей.
Description: Коломієць О.С. Удосконалення структури тренувального процесу борців з порушення слуху з урахуванням індивідуальних психофізичних показників організму : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / О. С. Коломієць , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 13 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2130
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коломієць.pdf555.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.