груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2152
Title: Функціональні особливості динаміки вікових адаптаційних змін фізичної працездатності людей з різним рівнем рухової активності
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»
Authors: Нічога, І. О.
Keywords: автореферат
Остапченко Л. І.
фізична реабілітація
біологія
фізична працездатність
адаптаційні процеси
рівень рухової активності
транспортний потенціал крові
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. П. Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 091 «Біологія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2022. Магістерська робота присвячена питанню встановлення особливості вікових адаптаційних змін фізичної працездатності і транспортного потенціалу крові у людей з різним рівнем рухової активності. У роботі виявлено особливості вікових змін фізичної працездатності, гемодинаміки та гемореології у досліджувальних осіб в залежності від рівня рухової активності. За результатами аналізу сучасної літератури було встановлено адаптаційні зміни системи кровообігу з віком. Також проаналізовано вікові зміни фізичної працездатності та вплив регулярних фізичних навантажень на зменшення швидкості інволюційних змін. Та визначено реологічні зміни крові під впливом постійних фізичних навантажень. Було встановлено, що у осіб з високим рівнем рухової активності спостерігається більший рівень фізичної працездатності та транспортного потенціалу крові. Також були отримані нові данні про сповільнення вікових змін показників, що характеризують стан кровообігу у людей з високим рівнем рухової активності. При цьому спостерігається збільшення функціонального резерву системи кровообігу. Було виявлено, що гемореологічний профіль у осіб з високим рівнем рухової активності характеризується нижчою в'язкістю крові, зниженням агрегації еритроцитів і збільшенням їх деформованості, ніж у осіб з низькою руховою активністю. Також було виявлено більший транспортний потенціал крові у людей з високим рівнем рухової активності.
Description: Нічога І. О. Функціональні особливості динаміки вікових адаптаційних змін фізичної працездатності людей з різним рівнем рухової активності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» / І. О. Нічога , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 19 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2152
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Нічога.pdf799.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.